Home RG.nl
Telstar beloften
Portret/teamfoto
Telstar-Heerenveen
Telstar-FC Twente
Telstar-PSV
Telstar-Ajax
Olympische Sporters
VV Alkmaar-Telstar
Telstar-Feyenoord
Telstar-DTS Ede
Loil toernooi
Mixtoernooi
Telstar-UVVA
Portretten 20-21
Afscheid/BBQ 20-21
DSSda1-Telstar
Telstar-DSS/Tel.Aca
Telstar-Feyenoord
Heerenveen-Telstar
Ajax-Telstar
Telstar-PEC Zwolle
VV Alkmaar-Telstar
Telstar Academie
Telstar '11-'17
Telstar Aca'13-'17
VV Alkmaar '17-'20
AZ Vrouwen'07-'11
GASTENBOEK
Contact (mail)


  

Telstar BUKO stadion, Minister van Houtenlaan 123, 1981EK  Velsen Zuid   mail: info@telstarvrouwen.nl

SPORTCENTRUM HAARLEM

SPORT & HEALTH

SINDS 1971

 

Selectie 2021-2022

Beloften Telstar Vrouwen

 

Staf:

Hoofdtrainer : Hans de Winter 

Ass.Trainer :  Marelle Worm

Ass. Trainer :  Chelly Drost

Keeperstrainer : Thiemo Koster

Teammanager : Lorenzo Gomez

Teammanager : Claudia Zwiers

Grensrechter : Melvin de Jong

Fysio/verzorgster : Robyn v. Vliet

Fysio, KENAMJU : Kirsten Hillebrand

 

Speelsters

Kyra Bommels

Puck Donker

Brecht Haakma

Isa Gomez

Corina Schoorl

Stephanie Kemper

Ines Kraefft

Noa Koning

Bente Duivenvoorde

Sharon van Opzeeland

Floor Oussoren

Pauline van de Pol

Britt van Santen

Lala Saenkla

Floor Spaan

Joy Vader

Lieke Vis

Anna van der Vlist

Lize de Vries

Nienke Wierda

Janne van Wingerden

 

Doelpunten seizoen 21-22

Floor Spaan 7

Isa Gomez  2

Lieke Vis  2

Britt v Santen  1

www.telstarvrouwen.nl/webshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

TELSTAR VROUWEN BELOFTENTEAM SEIZOEN 2021-2022

 

Na een afwezigheid van een paar jaar is het vrouwenvoetbal terug bij Telstar in Velsen Zuid. Geen eredivisie op vrijdagavond maar met de beloftencompetitie op zaterdag. Jonge talentvolle speelsters die maar één doel hebben en dat is het hoogste bereiken in het vrouwenvoetbal en daarin is Telstar als nieuwkomer in de vrouwen beloftencompetitie de perfecte match voor speelsters uit Noord Holland. Elke thuiswedstrijd spelen in het stadion , wie wil dat nou niet.

 

Zelf actief als keeperstrainer bij de Telstar Academie ga ik mij net als al die andere jaren bezig houden met de fotografie.op zaterdag bij de wedstrijden. Fotoreportages van de meiden zijn dus hier op deze pagina van de beloftes te vinden.  Iedereen een fijn en sportief seizoen toegewenst.  Ronald.

 


nieuws 

13 nov 2021  Trainen, hard werken en dan komen de punten vanzelf maar zo makkelijk is het niet in de praktijk blijkt nu nog maar eens. Geluk is ook een factor en dus moet het een keer meezitten dat een overwicht op het veld nu eens beloond wordt met doelpunten maar tot op heden lukt dat niet echt. Na de verliespartij tegen ADO waren het de beide  hekkesluiters in de stand die het tegen elkaar opnamen in het BUKO stadion in Velsen Zuid. Heerenveen was de tegenstander deze middag wat eigenlijk niks had in te brengen in de eerste helft tegen een fel jagend Telstar. De beloning is een doelpunt van Floor die zich prachtig vrijspeelde en de bal inschoot. (1-0). Na de rust, zoals ook in eerdere wedstrijden, was het juist de tegenstander die meer contole kreeg en een zondagsschot of niet de gelijkmaker op het scorebord zetten. Een prachtig schot van buiten de zestien meter verdween in de bovenhoek en liet Brecht kansloos. De 1-1 was tevens de einduitslag waar beide teams geen steek aan hadden want met drie punten had één van de teams een paar plekken kunnen stijgen in de stand maar blijven beide onderaan met 6 punten. Helaas!  foto's zie menu.

30 okt 2021 Het team van Hans de Winter heeft de comprtitiepauze goed gebruikt om de boel weer op scherp te zetten na het toch wel teleurstellende resultaat tegen hekkensluiter Excelsior twee weken eerder. Een fel telstar dat hard werkte en strijd leverde voor elke meter met als resultaat een gelijkspel tegen de meiden van FC Twente. Regenval in vooral de eerste helft maakte het er natuurlijk niet makkelijker op maar beide teams wisten voor de pauze twee keer te scoren. Ook in de tweede helft drong Telstar aan met grote kansen maar het was Twente dat op een 2-3 voorsprong kwam. De gelijkmaker van de Witte Leeuwinnen werd gescoord vanaf de penaltystip want na een diepe bal op Floor ging zij ter aarde en de scheidsrechter was resoluut en legde de bal op de penaltystip. Floor wist ook deze bal te verzilveren en bracht haar score op drie tijdens deze wedstrijd. Top.  Eindstand 3-3. foto's zie menu.

9 okt 2021 Na de goede start van de competitie met vier punten uit twee duels zijn er nu drie duels oprij verloren. Een week terug in Zwolle , waar ik overigens niet aanwezig was en dus geen foto's beschikbaar, werd er onnodig verloren met 2-1 en ook tegen PSV hielden de Witte Leeuwinnen goed stand in de eerste helft. Met de gedachte de rust te halen met 0-0 was het toch PSV die vlak voor rust een tikkie uitdeelde en op voorsprong kwam. Na de thee werd het na een uur spelen 0-2 en was de buit binnen voor PSV . Foto's zie menu.

27 sept. 2021  Het was even wachten tot alle bedrukkingen op de shirts compleet waren maar op deze natte maandagmiddag tussen de buien door de portretfoto's en teamfoto gemaakt voor dit seizoen. 

25 sept. 2021 Een gedenkwaardig weekend voor de club Telstar. Het was de week van Louis van Gaal aanwezig bij de mannenselectie en een prachtige overwinning op de koploper. En alsof het niet druk genoeg is geweest schoof de gehele selectie op zaterdag aan voor een lunch met genodigden. Na de lunch even een een kort woord van trainers Andries Jonker en Hans de Winter met vervolgens een soort van talkshow met als speaker radio/tv sportverslaggever Leo Driessen met Olympische sporters Yvonne van Gennip (schaatsen), Claudia Zwiers (judo) en Stefanie vd Gragt (voetbal). Al met al zeer geslaagd en dan moest moest het slotspektakel nog komen want de vrouwen speelden thuis tegen Ajax. Helaas stond een nederlaag niet in de planning maar het gebeurde wel. Effectiviteit was zeker aan de orde deze wedstrijd. De eerste 20 minuten grotendeels op de helft van Ajax maar de kansen werden niet benut. Echter twee dodelijke counters van Ajax en het staat 0-2. Kansen komen er altijd in een wedstrijd maar kansen benutten is een heel ander ding. Helaas liepen de Amsterdamse meiden uit tot 0-5 in de tweede helft en was daar het eerste verlies van het seizoen voor de Witte Leeuwinnen. Foto's van de wedstrijd en de Olympische Sporters zie menu. 

11 sept.2021  Telstar en VV Alkmaar delen de punten in een enerverende wedstrijd met veel goals. Vanaf de aftrap ging de voet op de het gaspedaal en werd Alkmaar onder druk gezet. Uiteindelijk was het wederom Floor, net als tegen Feyenoord, die met een rake kopbal de keepster en speelster op de doellijn kansloos liet en de 0-1 liet aantekende. Later was het opnieuw Floor die met een fraaie lob de keepster van Alkmaar kansloos liet en de 0-2 op het scorebord zette. Een mooie voorsprong die echter geen stand hielt want Alkmaar was messcherp met hun counters en snelle mensen voorin wat resulteerde in twee doelpunten en de score terugbracht tot 2-2. Vlak voor rust stuiterde de bal ongelukkig tegen het been van de Alkmaar keepster en in de rebound waren Pauline en Isa er als de kippen bij en waar de keepster nog redding bracht bij het schot van Isa was het tweede schot raak van Isa en bracht ze de Witte Leeuwinnen opnieuw op voorsprong. Na de rust een vliegende start van Alkmaar die meteen de gelijkmaker produceerde en de stand weer in evenwicht bracht. Alkmaar en Telstar kregen grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar geen van beide waren scherp voor de goal met als gevolg een eindstand van 3-3.  foto's van de wedstrijd zie menu. 

4 sept.2021   Telstar wint van Feyenoord! De start van de competitie op deze zonnige zaterdag was er één om van te smullen. Kansen over en weer maar geen van beide teams wist in de eerste helft te scoren en dus moest het gebeuren in de tweede helft. Het waren uiteindelijk de meiden Feyenoord die in de 58e minuut op voorsprong kwamen. Telstar bleef knokken en kregen hun beloning. Een prachtige voorzet van Puck op het hoofd van Floor die op haar beurt met een rake kopbal de keepster kansloos liet. (1-1).  De druk nam toe op het doel van Feyenoord met uiteindelijk de beloning voor het harde werken en het geloof om die drie punten in Velsen Zuid te houden. Een corner van Isa in blessuretijd werd nog weggewerkt maar precies richting Isa die opnieuw de voorzet gaf en precies waar de ingevallen Britt zich had opgesteld bij de tweede paal en keihard inkopt en de keepster en verdedigster op de doellijn kansloos liet. (2-1) Een mooie overwinning voor de Witte Leeuwinnen. Gefeliciteerd. (foto's zie menu)

21 aug. 2021  Op zaterdagochtend heel vroeg (7.30uur) stond de bus klaar voor vertrek naar het oosten voor een toernooi voor beloftenteams bij voetbalvereniging Loil.  De Witte Leeuwinnen zaten in poule 2 met Feyenoord, ADO Den Haag en FC Eindhoven. Uitslagen: Fey-Tel 0-0, Tel-Eind 1-0, ADO-Tel 3-1. Eindstand 1) Feyenoord 3-7, 2) ADO Den Haag 3-4, 3)Telstar 3-4 4) FC Eindhoven 3-1. Geen kruisfinales met de andere poule en dus meteen spelen voor de eindstand van het toernooi wat betekende dat Telstar om plek 5/6 moest spelen tegen de nummer drie van poule A en dat was het Duitse VFR Warbeyen. Een redelijk makkelijke overwinning van 2-0 voor de Witte Leeuwinnen en dus eindigend op plek vijf in de eindstand wat overigens gewonnen werd door VV Alkmaar die Feyenoord versloeg in de finale met 1-0. Foto's van de telstarwedstrijden zie menu: Loil toernooi.

16 aug 2021  Mixtoernooi Telstar. Een leuke afwisseling in het drukke trainingsprogramma van alle teams binnen Telstar  was het mixtoernooi gehouden op maandag 16 augustus. Teams als de mannen1 en de beloftes maar ook de nieuwe teams aankomend seizoen zoals Jongens O.16 en O.18 deden mee. En natuurlijk de vrouwen mochten niet ontbreken op dit evenement waar het gezellig druk was op het veld en waar het er af en toe fanatiek aan toe ging. Al met al een geslaagde middag dat werd afgesloten met een maalltijd. Enkele foto's zie menu.

aug 2021 Een nieuw seizoen en hopelijk een seizoen zonder onderbrekingen wat betreft besmettingen. Voorlopig zijn de vrouwen volop aan het trainen en is de eerste wedstrijd gespeeld maar de tweede helaas alweer niet door gegaan door een besmetting. Zo zie je maar het blijft opletten. Met nog een toernooi in LOIL (21aug) en een thuiswedstrijd in het stadion tegen DTS Ede zit de voorbereiding erop. De Witte Leeuwinnen open dan op 4 sept de competitie met een thuiswedstrijd tegen de beloftes van Feyenoord. Ten opzichte van afgelopen jaar waar Lune, Mercedes, Rachel, Nina, Jasmijn,Magenta en keeperstrainer Bob vertrokken zijn er ook nieuwe gezichten toegevoegd voor aankomend seizoen. We verwelkome Britt, Nienke, Brecht, Corina, Noa en Bente maar ook stafleden Chelly en Timo. Veel succes !

2021-2022

apr. 2021  Ook in het paasweekend mochten de Telstar beloftes weer aan de bak. Deze keer was het tweede team van DSS J.17 de tegenstander. Ruststand 1-1 en na 90 minuten was er een overwinning van 3-2 voor de Witte Leeuwinnen. Foto''s alleen beschikbaar van de 1e helft. zie menu.

mrt.2021 Nu er eindelijk duidelijkheid is gekomen vanuit de KNVB dat de competities niet meer hervat worden in dit seizoen blijft er niks anders over dan wekelijks oefenwedstrijden te spelen op het eigen sportcomplex. Zoals bijna normaal komt de tegenstander van de club DSS en met een enorm aantal leden spelen de Telstar beloften tegen de diverse teams,waaronder natuurlijk ook de meidenteams, want er is keuze genoeg. Inmiddels staat de teller op zo.n 12 oefenwedstrijden sinds het verbod kwam om de competitie stil te leggen vanwege de Corona. Het wachten is nu op het bericht dat men ook buiten de deur oefenwedstrijden mag afwerken maar niks is zeker in deze tijd.  Ook in maart zijn er natuurlijk de fotoreortages. Zie links in het menu.   

febr.2021 Het is bijna uitzichtloos wat betreft de herstart van de competitie. Niemand weet waar men aan toe is en daarom worden er nog steeds oefenwedstrijden georganiseerd op het eigen complex van DSS in Haarlem. Het voordeel van een hele grote club is dat er genoeg mogelijkheden zijn om te oefennen tegen jongens/vrouwen teams. Inmiddels staat de teller al op 9 wedstrijden onderling en op zaterdag 20 februari was het de beurt aan de jongens van onder14 die hun krachten mochten bundelen tegen de Telstar beloften. Helaas voor dit team waren de telstar vrouwen een maatje te groot. (0-5) Foto's van de wedstrijd zie menu.

Nieuws : Isa Gomez maakt de overstap naar het Oostenrijkse FC Dornbirn. Isa heeft de mogelijkheid gekregen met nog enkel voetbalsters uit Nederland om het team van FC Dornbirn voor de rest van het seizoen te komen versterken. Isa speelde haar laatste wedstrijd voor de leeuwinnen afgelopen zaterdag ,20 februari, voor dat ze vertrekt naar Oostenrijk. Ik wens Isa heel veel succes !!!

nov.2020 Het Coronatijdperk hakt er in de amateursport aardig in. Niemand weet waar we aan toe zijn en wanneer de competitie kan hervatten en doen we dat met of wederom zonder de trouwe aanhang. Voorlopig blijft het alleen trainen voor de Witte Leeuwinnen en af en toe een oefenwedstrijd op het eigen DSS complex. Laten we hopen dat er na de winterstop meer duidelijkheid is.

 nov.2020Goed nieuws wat betreft de bezetting in de staf bij de beloften. Claudia Zwiers is de nieuwe teammananger. Voor de oudere onder ons denk je misschien ,,ik ken die naam". Inderdaad, Claudia is een hele bekende judoka uit Nederland en woonachtig in Haarlem. Zij was meerdere keren Ned.kampioen, Europees kampoen en behaalde o.a. een bronzen medaille op de Olmpische Spelen in 1996. Claudia is een welkome aanvulling in de staf. Als vrouw met enorm veel ervaring in de topsport kan zij veel betekenen voor het team maar ook individueel voor de speelsters. Na Yvonne van Gennip , voorzitter Telstar vrouwen, is er wederom een sterke topsportvrouw toegevoegd aan de organisatie van de Telstar Vrouwen. 

Lees ook...artikelen en intervieuws over de Telstar Vrouwen in NH-SPORT !  (zie rechts op deze pagina)

26 sept.2020 De speelsters van trainer coach Hans de Winter moesten naar het hoge noorden voor hun derde competitieduel. Heerenveen was de tegenstander op het sportcomplex in Nieuwehorne. De koploper liet meteen zien dat ze niet voor niets koploper waren want voor ze het wisten stond het al 1-0 met uiteindelijke een ruststand van 4-0. Grote kansen bleven uit in de wedstrijd voor de Witte leeuwinnen en verloren met 5-0. Na  twee goede wedstrijden tegen PEC Zwolle thuis(0-1) en Ajax uit 3-2 was dit toch een kleine tegenvaller. Volgende wedstrijd thuis tegen Feyenoord en wie weet de eerste punten voor de Telstar beloften. De reis naar het noorden was natuurlijk wel coronoproof zoals op de foto duidelijk te zien is. Bob bedankt.  foto's van de wedstrijd zie menu.

5 sept.2020  Een mooie dag voor Telstar, de vrouwen zijn terug in competitie. Na wat oefenwedstrijden waren de vrouwen van PEC Zwolle de eerste tegenstander in deze landelijke beloftecompetitie. Een gelijkopgaande wedstrijd in de eerste helft maar de tweede helft tot de 75e minuut wasTelstar de bovenliggende partij met hele mooie kansen om tot score te komen. Ja....en als dat dan niet lukt dan zal je altijd zien dat de bal er aan de andere kant wel invliegt. En inderdaad, de eerste de beste kans van PEC Zwolle in de 2e helft gaat erin en dat was tevens de einduiduitslag. Zo'n eerste verlies is niet leuk maar de puntjes komen vanzelf. Foto's zie menu.

30 aug.2020.  Nieuwe sponsor voor de Beloftes.  Voorafgaand aan de wedstrijd Telstar-Volendam bij de mannen is er een sponsorcontract getekend tussen Telstar en de Rabobank. De naam Rabobank zal te bewonderen zijn als rugsponsor op het shirt bij zowel de belofte mannen als de vrouwen. 

Oefenwedstrijden: 

DSS J16 - Telstar beloften  5-0,   ADO'20 da1 - Telstar beloften 1-1 foto's zie menu

Rijnvogels da1-Telstar beloften 1-2

Winkel da1 - Telstar beloften uitslag 0-4   foto's zie menu.  VV Alkmaar belof. - Telstar  belof. 2-2  foto's  zie menu

ICI PARIS XL trotse sponsor van de Witte Leeuwinnen

 ICI Parix XL met Jong Telstar

Beauty is everywhere! En dit keer vonden wij het in het stadion van de Jong Telstar Vrouwen. Altijd mascara dragen of juist een skincare routine die de gewenste glow geeft, deze meiden doen het allemaal op hun eigen manier

ROBEY Sportswear    Teamkleding seizoen 2020-2021

 

 

 

 

Programma Beloftencompetitie 2021-2022


4/9  Telstar - Feyenoord  2-1

11/9  VV Alkmaar - Telstar 3-3

25/9  Telstar - Ajax 0-5

2/10   PEC Zwolle - Telstar 2-1

9/10   Telstar - PSV 0-2

16/10  Excelsior - Telstar 3-1

30/10  Telstar - FC Twente 3-3

6/11    ADO Den Haag - Telstar 4-1

13/11  Telstar - sc Heerenveen 1-1

4/12   Sparta - Telstar

11/12  Feyenoord - Telstar

18/12  Telstar - VV Alkmaar

2022

29/1   Ajax - Telstar

5/2    Telstar - PEC Zwolle

12/2  PSV - Telstar

26/2  Telstar - Excelsior

5/3    FC Twente - Telstar

12/3  Telstar - ADO Den Haag

19/3   sc Heerenveen - Telstar

2/4    Telstar - Sparta

 

 

 

  ..SPORT..

 >> klik op NH logo <<

21 NOV. 2020.

Aantrekken oud-topsporters teken van grote ambitie Telstar Vrouwen.

19 nov. 2020

Ex-judoka Zwiers volgende zwaargewicht bij Telstar Vrouwen

26 sept. 2020

Van Gennip en Telstar Vrouwen willenbinnen enkele jaren de Eredivisie in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

www.ronaldgringhuis.nl | All rights reserved ©

to Top of Page